— Kapří hranolky recept —

Specialita restaurace Šupina v Třeboni

Na přípravu 4 porcí kapřích hranolek potřebujete: kapr filet 600 g, sůl 10 g, paprika sladká, česnek, kmín mletý, zázvor mletý, slaná sójová omáčka 30 g, mouka hladká 50 g, škrobová moučka 30 g, olej na smažení 200 ml

Popis přípravy kapřích hranolek

Filety z vykostěného kapra nakrájejte na delší tenké kousky, hranolky. Ty potom osolte, vetřete do nich lisovaný česnek, koření a sojovou omáčku a nechte je odležet.

Kousky kapra obalte v hladké mouce smíchané s trochou papriky a škrobovou moučkou a smažte je v rozpáleném oleji. Usmažené nechte chvilku okapat v sítu nebo na papírové utěrce a podávejte. Je vhodné doplnit je studenou omáčkou například kysanou smetanou s křenem a podobně.

Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, do které vmícháte vařené kysané zelí a osmaženou cibulku čili kočičák nebo též lepenici.

Rybařina není dřina
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky